KONCERT DUHOVNE I GOSPEL GLAZBE

 


 

U prostoriji KUTAK DOLINE BLAGOSLOVA održao sam svoj prvi koncert posvećen gospel i duhovnim pjesmama. Bio je to eksperimentalni koncert jer se na taj način nisam nikada prije predstavio slušateljima. Repertoar je bio sastavljen od svima poznatih tradicionalnih pjesama, poput Nobody knows the touble I've seen, Down by the riverside, Kum Ba Ya,Swing Low, Sweet Chariot, Rock My Soul, Will the circle be unbroken, Joshua fit the battle of Jericho, I want to sing that rock and roll, Where the soul never dies i He's got the whole world.
Također sam uvrstio u repertoar i nekoliko evergreenova poput SPARROW od McGuinness Flint i DON'T THINK TWICE, IT'S ALL RIGHT od Bob Dylana.
Gospodin Bob Davis iz SAD-a je ispričao poznatu priču o Albertu i njegovom bratu Albrechtu Dureru, koja govori o slici RUKE KOJE MOLE, (uz moj prijevod). Priču možete pročitati OVDJE!

 

Tu se našlo nekoliko kompozicija od cijenjenog i svjetski uvaženog genija na fingerpicking style gitari, TOMMIJA EMMANUELA. Koncert sam završio njegovom obradom poznate kompozicije: Classical gas.
Kao gosti, pridružili su mi se članovi zbora Drei Rosen iz Udruge Nijemaca i Austrijanaca. Izveli smo dvije kompozicije na klavijaturi uz zvuk crkvenih orgulja.

 

Koristio sam VoiceLive3 EXTREME LOOPER koji mi je omogućio vrlo bogato višeglasje kao i BEATBUDDY gitarskog bubnjara, što je sve zajedno uz akustičnu gitaru stvaralo dojam nastupa većeg broja glazbenika.

 

Vukovar, 15.9.2017.