Guitarist & Vocalist & Keyboardist


ANDREA

Zadnja svirka na otvorenom,(pored Dunava), u Rich baru - ljeto 2017. Snimak je UŽIVO ali samo tonski.
Video je sastavljen montažom slika iz tog prostora kao i web najavom koncerta sa službene stranice Rich bara.

CLASSICAL GAS

Tommy Emmanuel mi je otvorio nove horizonte na akustičnoj gitari. Oduvijek me je privlačio fingerpicking style a posebno u njegovoj interpretaciji. Pjesma CLASICAL GAS (Mason Williams) u doslovnom prijevodu znači, KLASIČNA PALJEVINA, jer se svira s namjerom dizanja publike na noge. Volim Tommyjevu verziju. U repertoaru mi se nalazi još nekoliko njegovih standarda, poput, ANGELINA, HALFWAY HOME,itd.

SANJAO SAM NOĆAS DA TE NEMAM

Snimak UŽIVO u mojoj dnevnoj sobi. Ljeto. Osmi mjesec i velika vrućina. Izazov mi je bio Fender Telecaster gitara.
Published on 4 Aug 2017

SVIRKA PO DOMA

Snimak UŽIVO u mojoj dnevnoj sobi. Jesen. Neobavezna svirka za odmor i razonodu. Sviram i improviziram tri pjesme:
Thrill Is Gone,
Strange Brew,
Sweet Sixteen.
Published on 3 Nov 2017

BLUE SPOTTED TAIL

Pjesme grupe Fleet Foxes. Jako mi se dojmila. Osobito zbog riječi.
Why in the night sky are the lights hung?
Why is the Earth moving 'round the sun?
Floating in the vacuum with no purpose, not a one
Why in the night sky are the lights hung?
Published on 9 Sep 2017

GOING HOME - WILD THEME

Snimak UŽIVO u mojoj dnevnoj sobi. Video snimljen naknadno. Smisao je bio pokazati bogati, topli zvuk Fender Telecaster gitare.
Guitar: Fender AM Elite Telecaster MN BTB
Amp: LINE 6 Flextone III
TC Electronic: Triple Flashback Delay & Zoom A3
Published on 27 Apr 2017

I SHOT THE SHERIFF

Snimak UŽIVO, u mojoj dnevnoj sobi. Pomoću zelenog platna i chromakey efekta, ubacio sam velebitski pejsaž u pozadinu videa. Najvećim dijelom snimci su napravljeni na prijelazu kod vidikovca URE, prije spuštanja ceste prema Karlobagu.

THE AIR THAT I BREATHE

UŽIVO u dnevnoj sobi, sa zelenim platnom i snimkom mog starog GRUNDIG magnetofona, u pozadini. Osnovni motiv za snimanje ove pjesme je bio refren, u kojem koristim velike mogućnosti vokalizera.

THE GREAT PRETENDER

Pjesma snimljena davne 1996. Međutim, izvanrednim mogućnostima uređaja T.C.Helicon - VoiceLive3 LIVE Extreme, dodao sam nove prateće vokale i snimak učinio puno zanimljivijim. To je bio razlog za pravljenje spota.

UŽIVO - RICH BAR

Ljeto, 2017. god. RICH BAR, na obali Dunava. Vukovar. Tek nekoliko usputnih kadrova snimljenih iz ruke.

JOYRIDE

Pjesma snimljena davne 1996. kao i THE GREAT PRETENDER. Također, izvanrednim mogućnostima uređaja T.C.Helicon - VoiceLive3 LIVE Extreme, dodao sam nove prateće vokale i snimak učinio puno zanimljivijim. To je bio razlog za pravljenje i ovog spota.

FIELDS OF GOLD

UŽIVO s akustičnom gitarom uz korištenje vokalizera.

THANK GOD I'M A COUNTRY BOY

Pjesmu THANK GOD I'M A COUNTRY BOY sam snimio na četverokanalnom kasetofonu koristeći synthesizere, ROLAND E20, KORG T3 i KAWAI KII. Poseban izazov mi je bio pjevati na engleskom jeziku budući se riječi vrlo brzo izmjenjuju.

THE LITTLE DRUMMER BOY

Božićna pjesma za Vukovarske iskrice. Riječi sam preveo s engleskog jezika i djelomično prilagodio potrebama Vukovarskih iskrica.Pjesmu je komponirala KATHERINE DAVIS 1941.INTERVIEW NA RADIO POSTAJI - "GLAS HRVATSKE U VANCOUVERU" -... Prosinac, 2011. gost emisije Z.Cikovac. Poslušajte interview OVDJE!.
Published on 17 Dec 2009

HOW - JOHN LENNON

Veliki sam obožavatelj JOHN LENNONA. Shodno tome, malko sam se poigrao s njegovom pjesmom, te uz njegove i moje fotke pokušao ga i imitirati.


Published on 29 Aug 2017
Komentar: Mladen Rankovic: 7 months ago (edited) kao i uvjek divno te cuti.i bravo za aranazman.......!!!!!!!!!!!!

WHEN I'M SIXTY-FOUR

Obzirom da sam dočekao i 64. rođendan, nije bilo ništa logičnije nego snimiti opće poznatu pjesmu Paula McCartneya, s povijesnog LP-a, Sgt.Pepper Lonely Hearts Club Band. Kad je izašao LP išao sam u 7. razred OŠ. Kako vrijeme brzo prolazi!
Published on 4 Feb 2017

ARE YOU LONESOME TONIGHT

Stotinjak kilometara sjevero-istočno od Nürnberga nalazi se mjesto Hof, u njemačkoj pokrajini Bayern. Početkom svakog ljeta u ulici König održava se Strassenfest. To je dan kada se stanovnici te ulice prepuštaju razbibrizi i veselju.
Na festu sam bio i ja gost programa. Tada je nastao zapis ove pjesme, (omotnica). Pažljivom uhu neće promaći zvukovi djece i vozila u okruženju. .

PILA BIM

Kulturno društvo Rusina i Ukrajinaca je osnovano 22.svibnja 1993.na inicijativu Rusina iz VINKOVACA i SAVEZA RUSINA I UKRAJINACA HRVATSKE i uspješno djeluje i danas na njegovanju kulturne baštine na ovim prostorima, koju su njihov preci donijeli prilikom dolaska iz postojbine sa jedne i druge strane Karpata. Voditelj zbora: Z.Cikovac.

JEDNA ZA DRUGOM

Pjesma je snimljena UŽIVO u kafe baru RICH, u Vukovaru.
Published on 31 Jul 2017.

SARA - BOB DYLAN

Pjesma SARA mi se oduvijek dopadala. Pokušao sam je obogatiti dodavanjem višeglasja i aranžirati na moj način. Hrabro sam se uhvatio u koštac sa vrlo složenim zadatkom. Nisam siguran da sam u tome potpuno uspio ali svejedno mi je draga ova verzija..

IZVAN PLANETA

Slađana i Dado Topić... Prekrasna pjesma sa nekog davnog Eurovision contest-a... u mojoj verziji.

COWBOY'S DREAM

Davno snimljena kompozicija na četverokanalnom kasetofonu. Radi se u stvari, o verziji pjesme MY BONNIE IS OVER THE OCEAN. .

YOU RAISE ME UP

UŽIVO s akustičnom gitarom uz korištenje vokalizera..

HELLO - LIONEL RICHIE

Album HELLO, snimljen je kod kuće u Perninku, (Češka), tokom zime 1995., s namjerom da bude suvenir na večer provedenu uz moju glazbu. U češkom mjestu, Karlovy Vary, u "Tomi" baru, jedne večeri 1992. starija i vrlo simpatična gospođa, dugo me je slušala, prišla mi je i rekla da zna jednu pjesmu, Lionela Richie-a, te misli da bi jako lijepo pristajala mom glasu. Nije mi trebalo puno vremena da je uvrstim u svoj repertoar. .

HOW DEEP IS YOUR LOVE

Pjesma otpjevana UŽIVO u dva pjevanja iz čistog užitka.

IMA NEŠTO DRAGA U LJUBAVI NAŠOJ

Pjesma napisana početkom sedamdesetih u grupi BASKET. Snimljena kod kuće na četverokanalnom magnetofonu uz pomoć KORGA i3. Dosta je uspješno emitirana na radio Vukovaru, (HRV). Kadrovi u spotu su posuđeni iz filma, MOJ ŽIVOT, koji se, također nalazi na YouTubeu.
Published on 6 Feb 2008

MY RIFLE, PONY AND ME

Prvi snimljeni spot posuđenom digitalnom kamerom. Poznata pjesma Dean Martina iz filma RIO BRAVO zainteresirala me, kad sam još bio djete. U dva izmontirana snimka, pjevam sam sa sobom poznatu melodiju. Najveći broj pregleda od svih spotova koje sam snimio.

LAY DOWN SALLY

Drugi snimljeni spot s posuđenom digitalnom kamerom u potpunosti UŽIVO. Moj aranžman Claptonove pjesme, sudeći po komentarima na YouTube-u, vrlo uspješan. Također i veliki broj pregleda..